HTML

A nagy nyílt forrású biznisz

Egyre népszerűbbek, egyre használhatóbbak a nyílt forrású szoftverek. Lássuk hát, van-e valódi keresnivalójuk a piacon!

Friss topikok

Hírcsokor #2

2008.11.01. 19:15 ervin d

  • Megjelent az Ubuntu 8.10-es verziója!
  • Barack Obama választási kampányában használt számítógépeken lehet, hogy Linux fut? Ezt állítják néhányan egy amerikai blogon. De ha csak álhír is: mind a jelöltnek, mind a Linuxnak jó kis reklám...
  • Az OpenOffice.org irodai programcsomag 3-as verziója eddig a legsikeresebb a sorban, egy hét alatt több, mint 3 millióan töltötték le. 80%-a a letöltéseknek Windows-verzió volt.
  • A jelenleg legsikeresebb Linux disztribúció kiadója, a Canonical Ltd még mindig veszteséges. A cég vezetője, Mark Shuttleworth ugyanakkor elmondta, hogy a bevételek szépen nőnek, és várhatóan 3-5 éven belül nyereségessé válhat a vállalkozás. Ő legalábbis ennyi ideig kívánja még finanszírozni. Kíváncsi vagyok, mennyire sikerül bankot robbantani ezzel a döntő hányadában szolgáltatás-alapú üzleti modellel a szoftverpiacon...
  • Oroszország iskoláiban Linuxot oktatnak! Immár több, mint 1700 oktatási intézményben működik a PSZPO program, ami kormányzati kezdeményezésre indult a kalózszoftverek visszaszorítására, valamint ezek helyettesítésére ingyenes megoldásokkal. Igen, ezt kell csinálni - ha már az iskolában megtanulják az emberek kezelni, csökken a Linuxra való átállás költsége a vállalatoknál!

  • Egy speciális, kis sorozatú, holland 5 eurós érmének grafikai pályázatát egy olyan mű nyerte meg, amelyet teljes egészében nyílt forrású szoftverekkel készítettek. Íme a példa arra, hogyan lehet pénzt csinálni a nyílt forráskóddal! :)

Szólj hozzá!

Címkék: oktatás openoffice pénz ubuntu

A bejegyzés trackback címe:

https://ossbiz.blog.hu/api/trackback/id/tr37744294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása