HTML

A nagy nyílt forrású biznisz

Egyre népszerűbbek, egyre használhatóbbak a nyílt forrású szoftverek. Lássuk hát, van-e valódi keresnivalójuk a piacon!

Friss topikok

Lesz Google Chrome Linuxra

2008.10.23. 13:34 ervin d

Legalábbis Amanda Walker, a Google egyik szoftvermérnöke elmondása alapján - olvasható a Full Circle magazin 17. számában. Mit is jelent ez pontosan a Linux számára?

A Google termékei elsősorban webes alkalmazások, így eredendően platformfüggetlenek. A böngészőjük viszont - hasonlóan például a Google Earth-höz, aminek szintén létezik Linuxos verziója - "hagyományos" program, amikkel általában az szokott lenni a gond, hogy nem jelennek meg mindig minden platformra.

Azért is fontos a Linux számára ez a hozzáállás a Google részéről, mivel napjaink egyik legbefolyásosabb internetes vállalkozásáról van szó, amely hatalmas erőt képvisel a piacon. És itt nem csak a Chrome-ról, vagy éppen a Google Earth-ről van szó: arról, hogy egy ekkora cég elég érdekesnek találja a nyílt forrású rendszert, hogy fejlessze rá.

Persze a Google-nek is érdeke fűződik ahhoz, hogy több platformon jelen legyenek: harcban vannak a piac sok területén a Microsofttal, és amennyiben csak Windows-ra fejlesztenének, pont a legnagyobb konkurensüktől függenének.

2 komment

Címkék: google linux chrome

A bejegyzés trackback címe:

https://ossbiz.blog.hu/api/trackback/id/tr77728031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evenorbi · http://linuxman.freeblog.hu 2008.10.29. 21:03:15

Azért remélem natív "Linux"-os verzió lesz, nem olyan, mint a Picasa, amit a Wine-al oldottak meg...

ervin d · http://www.marketingszoveg.com 2008.10.29. 23:57:25

Olyasmiről olvastam, hogy elvileg sok Linux-fan van a Google-nél, és teljesen átírják a kódot, hogy jól fusson alatta.

Mondjuk én egy jól működő Google Earth-nek is örülnék, mert a mostanin nagyon szétesik a kép...
süti beállítások módosítása