HTML

A nagy nyílt forrású biznisz

Egyre népszerűbbek, egyre használhatóbbak a nyílt forrású szoftverek. Lássuk hát, van-e valódi keresnivalójuk a piacon!

Friss topikok

Heti hírek #1

2008.10.24. 12:59 ervin d

  • A Google nyílt forrásúvá tette az Android nevű mobiltelefon-rendszerét. Az előző cikkemben említett dolgok mellett ez újabb bizonyíték rá, hogy a netes óriás komolyan gondolja a nyílt forráskód támogatását. A Google az alkalmazások gyors fejlődését várja a platform megnyitásától.
  • A Dell Ubuntuval felszerelt mini-laptopot dobott a piacra (lehet hozzá Vistát is választani, bár nem tudom, milyen sebességgel menne ezen a gépen). Érdekes, hogy míg a normál laptopokra, illetve az asztali gépekre nem túlzottan jellemző, hogy a legnagyobb gyártók Linux-szal kínálják, a manapság egyre divatosabb "mini netbook"-ok terén igencsak népszerű az Ubuntu. Lehet, hogy ez a szektor hozza majd el a várt áttörést? (Forrás: The Var Guy)

Dell Inspiron Mini 9

  • A ServerWatch-on olvasható cikk szerint a Linux következő áldozatai a zárt UNIX rendszerek lesznek. Elsősorban a költségelőnyöket (egy példa szerint akár 90% is megspórolható), a felhasználói ismereteket, valamint a Linux által elért fejlettségi szintet említi, ami miatt már felveszi a versenyt a nagyvállalati UNIX-okkal is.
  • A Linux Foundation által készített tanulmány szerint a Linuxot övező gazdasági rendszer értéke elérte a 25 milliárd dollárt. Hogy ez kevés, vagy sok, azt döntse el mindenki maga... Megállapították továbbá, hogy mai árakon számítva a Fedora 9 elkészítése a nulláról 10,8 milliárdba kerülne, amiből a Kernel maga 1,4 milliárdot tenne ki. Sok kicsi sokra megy, szép kis értéket programozgattak össze a srácok a világ minden tájáról az utóbbi években!

Szólj hozzá!

Címkék: ubuntu android netbook

A bejegyzés trackback címe:

https://ossbiz.blog.hu/api/trackback/id/tr10729654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása